, ,

پیش تولید در صنعت پوشاک

پیش تولید پوشاک مهم ترین قدم پس از اتمام برندینگ و دیزاین کالکشن،است.

در این مرحله، برندینگ انجام شده، مخاطب هدف و نیازهای او مشخص شده و تصمیم برای تولید گرفته شده است. حالا باید روی برنامه‌ریزی و ساختن یک ساختار مناسب کار کرد.

برای بهتر انجام شدن و بدون مشکل پیش رفتن مراحل تولید، باید ساختار مناسبی شکل بگیرد. ساختاری که بتوان هر فصل و برای هر تولید آن را تکرار کرد و نهایتا تغییرات جزئی ایجاد کرد.

تعداد مراحل و مدل پیش‌تولید، با توجه به نوع برند و ابعاد تولید و مدل فروش می‌تواند متفاوت باشد، اما ساختار کلی یکی است.

بسته به قیمت و کیفیت موردنظر تولید می‌تواند داخل یا خارج از کشور انجام شود. دو روش کلی برای تولید وجود دارد.

 

روش اول

سپردن کل مراحل کار به یک مجموعه خدماتی که تمام مراحل کار را انجام می‌دهد.

در این روش مراحلی که باید از سمت شما انجام شود کمتر و سبک‌تر است، حتی گاهی طراحی کالکشن هم می‌تواند توسط مجموعه، با توجه به بودجه و جامعه هدف شما انجام شود. اگر اطلاعات زیادی در مورد تولید پوشاک نداشته باشید، این گزینه برای شما مناسب‌تر است. با این روش لازم نیست متخصص هر بخش را جداگانه پیدا کنید. معمولا چنین مجموعه‌ای روابط و امکاناتی دارد که استفاده از آنها برای شخص به راحتی امکان‌پذیر نیست.

در صورتی که برای پیش تولید یک برند فشن نیاز به تیم متخصص دارید با شماره 96 81 2294 021 تماس بگیرید.

 

پیش تولید پوشاک

 

بارکد به عنوان یک فشن سرویس می‌تواند مراحل پیش تولید برند شما را در صنعت پوشاک را انجام دهد

 

روش دوم

پیدا کردن تامین‌کننده و تولیدکننده بخش‌های مختلف و انجام هماهنگی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها توسط خود برند است. البته باید به این توجه داشت که بعضی از تامین‌کننده‌ها و تولید‌کننده به صورت جزیی کار نمی‌کنند و خود برند ممکن است نتواند به آن‌ها دسترسی پیدا کند.

مراحلی که باید انجام شود عبارتند از:

دیزاین کالکشن بر اساس جامعه هدف و مودبرد

با توجه به پرهزینه بودن مراحل تولید، هر چقدر مرحله دیزاین بی ایرادتر انجام شود، نتیجه و سرعت کار بهتر می‌شود. یک کالکشن فکر شده که هر تکه لباس برای خود طرح فنی و شناسنامه دارد تمام مراحل بعدی را ساده‌تر و روان‌تر می‌کند.

تامین مواد اولیه

با داشتن شناسنامه طرح‌ها و شناختن جامعه هدف مشخص می‌شود که چه سبک مواد اولیه‌ای لازم داریم. حتی بهترین طراحی هم، اگر با پارچه یا متریال نامناسب تولید شود، ارزش خود را از دست می‌دهد. در عین حال پیدا کردن بهترین مواد اولیه با بودجه موردنظر برند، کار ساده‌ای نیست.

از مهم‌ترین عوامل تعیین کننده قیمت نهایی، قیمت تمام شده برای تولید است. بزرگ‌ترین بخش آن، مواد اولیه است. پس شاید بتوان گفت یکی از کلیدی ترین مراحل همین مرحله است. پیدا کردن تامین‌کننده‌ای که با قیمت مورد نظر ما کار کند و کیفیت ثابتی داشته باشد بسیار مهم است.

مواد اولیه شامل پارچه، ملزومات دوخت، دکمه زیپ و یراق‌آلات، نخ و ابزار تزیین، خرج‌کار، لیبل‌های برندینگ و لیبل مراقبت و شستشو و .. است. برای هر کدام از این موارد رنج کیفیت‌ متفاوتی وجود دارد. با توجه به جامعه‌هدف و رنج قیمت موردنظر باید موارد انتخاب شود. گاهی برای تولیدهای انبوه‌تر یا خاص‌تر، می‌توان هر کدام از موارد بالا را به صورت سفارشی و با حال و هوای برند خود سفارش داد که هزینه و زمان خیلی بیشتری نیاز دارد.

نکته دیگری که باید در تامین مواد اولیه به آن توجه کرد مقدار موجودی از چیزی که انتخاب می‌کنیم است. با توجه به مقدار تولید و سایزبندی باید مقدار مورد نیاز تخمین زده شود و با تامین کننده چک شود.

مواد اولیه در پیش تولید پوشاک

 

انتخاب تولید کننده

در این مرحله هم انتخاب‌های زیادی وجود دارد. نوع و سبک پوشاکی که قرار است تولید کنید در انتخاب تولیدکننده تاثیر دارد. به عنوان مثال برای تولید یک لباس‌ورزشی یا یک لباس مجلسی ابزار و چرخ‌های متفاوتی لازم است. از یک کارخانه بزرگ برای تولید انبوه تا یک کارگاه کوچک برای تولید.

معمولا تولیدکننده‌ها تخصص خاصی را انتخاب می‌کنند و همه ابزار لازم برای آن گروه را تهیه می‌کند. به عنوان مثال یک تولیدکننده لباس ورزشی باید چرخ‌های مناسب برای دوخت و قیچی‌ها و ابزار مناسب برای برش پارچه‌های گردباف و تریکو و گاهی ابزار برای چاپ روی تی‌شرت نیاز دارد. یا یک تولید‌کننده لباس مجلسی، چرخ‌ها و ابزار برش ظریف‌‌تر، ابزار پارچه‌سازی و دوخت‌های ظریف دستی احتیاج خواهد داشت.

برنامه‌ریزی و زمان‌بندی

همیشه باید زمانبندی را هم در نظر گرفت. به خصوص برای برندهایی که استایل ترندی دارند، دیر رسیدن به فروشگاه می‌تواند به قیمت فروش نرفتن کالکشن تمام شود. برای پیدا کردن و تهیه مواد اولیه، دوختن و تایید نمونه و در نهایت تولید انبوه باید برنامه‌ریزی دقیق انجام شود.

معمولا هر تولیدکننده یک مدیرتولید دارد که باید براساس زمانبندی برندها کارها را تقسیم‌بندی کند. مدیر تولید باید اطمینان حاصل کند که همه چیز با سرعت مناسب پیش می‌رود.

تقویم تولید از انتها به ابتدا نوشته می‌شود. با توجه به زمانی که می‌خواهیم لباس‌ها در فروشگاه باشند و تخمین زمان هر قسمت از کار، باید مرحله مرحله عقب برویم. بهترین زمان برای شروع و انجام هر کدام انتخاب کنیم. البته مسلم است که همیشه همه مراحل کاملا مطابق انتظار پیش نمی‌رود، برای همین باید همیشه آماده تغییرات بود.

نمونه‌دوزی

شاید از زمان‌برترین مراحل پیش‌تولید، همین باشد. حالا دیزاین، مواد اولیه و تولیدکننده انتخاب شده است. ساختن یک الگوی مناسب و امتحان کردن فیت هر مدل در کیفیت نهایی بسیار تاثیرگذار است. بسته به کیفیت و رنج قیمت و نوع پوشاک برند تعداد نمونه‌هایی که دوخته می‌شود می‌تواند متفاوت باشد. یک برند کت‌شلوار، ممکن است تعداد نمونه‌های خیلی زیادی برای دست‌یافتن به بهترین فیت نیاز داشته باشد. بعضی برندها الگوی ثابتی برای کار دارند، اما بعضی هر بار باید الگوی جدیدی تهیه کنند. حتی در این صورت هم معمولا از الگوی پایه آماده استفاده می‌شود که سرعت کار بالاتر برود.

فیتینگ و کنترل کیفیت

پس از تولید اولین نمونه‌های یک کالکشن، در جلسه‌ای که تیم طراحی، بازرگانی، مارکتینگ و تولید در آن حضور دارند بررسی می‌شود. کیفیت و تنخور لباس‌ها به صورت تک تک و روی بدن مدلی که سایز او در رنج سایزهای جامعه هدف آن برند باشد، بررسی و با استانداردهای برند مقایسه می‌شود.

ایرادهای الگو و دوخت، مناسب نبودن خرجکار یا یراق‌آلات ایراد تنخور، مشکل در کاربرد لباس، مناسب نبودن پارچه یا ترکیب پارچه‌ها و.. باید در این مرحله برطرف شود. گاهی برای به دست آوردن بهترین نمونه لازم است این دو مرحله چندین بار تکرار شود. با توجه به جامعه هدف، سایزبندی لباس هم انتخاب می‌شود و پس از تایید نهایی وارد بخش تولید می‌شود.

کنترل کیفیت در پیش تولید پوشاک

 

لجستیک

معمولا کارخانه‌ها با مرکزشهر فاصله زیادی دارند. حتی گاهی پیش می‌آید که تولید در شهر یا کشور دیگری انجام شود. به همین خاطر باید قبل از انتخاب نهایی تولیدکننده به این مورد هم توجه شود و روش مناسبی برای ارسال محصولات آماده شده، از تولیدکننده به دفتر مرکزی یا انبار برند در نظر گرفته شود.

هرچه استایل لباس و پارچه آن حساس‌تر باشد، این مرحله مهم‌تر می‌شود. تصور کنید شومیزهایی از جنس تمام ابریشم با دوختی ظریف از کشور دیگری مثل هند یا چین سفارش داده‌اید، و برای ارسال از روش دریایی استفاده کنید، لباس‌ها مدت زیادی به صورت تا شده در کشتی بمانند و گرما یا سرمای هوا هم روی آن تاثیر بگذارد! در نهایت چیز زیادی از شومیزها باقی نخواهد ماند! در این مثال با توجه به وزن کم و حساسیت و قیمت زیاد این محصول، راه هوایی که سریع‌تر است، حتی با وجود گران‌تر بودن، مناسب‌تر است.

 

هر کدام از این مراحل باید در زمان مناسب و باترتیب مناسب انجام شود. یک پیش‌تولید دقیق و برنامه‌ریزی شده هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. همه چیز تا جای ممکن در زمان مناسب انجام می‌شود و لباس‌ها در زمان مناسب فصل و ترند به فروشگاه‌ها می‌رسند. اولین بار که این مراحل انجام می‌شود زمان بیشتری نیاز دارد. در صورت خوب بودن و ادامه کار و کیفیت همه این مراحل، بخش انتخاب تامین کننده و تولیدکننده دیگر انجام شده و می‌توان سریع‌تر به تولید رسید.

 

 

منابع

https://successfulfashiondesigner.com/pre-production-checklists-for-clothing-manufacturing/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *