پیش تولید

مرحله‌ی پیش تولید از مراحل حائز اهمیت در فرآیند تولید پوشاک محسوب می‌شود. انتخاب و تهیه درست مواد اولیه که با قیمت تمام شده کالا متناسب باشد بحثی است که در این مرحله باید در نظر گرفته شود تا بتوان دربازار رقابتی موجود، جایگاه محصول تولید شده را به دست آورد. مراحلی که باید در فاز پیش تولید در نظر گرفت به صورت زیر تعریف می‌شوند:

1- جلسه اولیه با کارفرما:

این جلسه یک جلسه آشنایی است بین کارفرما و تیم پیش تولید. نیازها و خواسته های کارفرما در این جلسه مطرح می شود و برند بوک جهت بررسی به تیم پیش تولید تحویل داده می شود.

2- تحقیقات:

تحقیقات در این بخش به منظور کسب اطلاعات لازم برای طراحی انجام می‌شود. مبنای تحقیقات تیم پیش تولید، نیازهای کارفرما، نیاز بازار، ترندهای روز و … می‌باشد.

در این بخش است که جامعه هدف مجموعه و همچنین رقبا به منظور برنامه ریزی جهت تولید محصول بررسی می‌شود.

3- برنامه ریزی کالکشن:

تعداد ست و تعداد قطعات کالکشن تنظیم می شود و زمان تقریبی تحویل کالکشن تخمین زده می شود.

4- ایده پردازی و طراحی:

بنا به حال و هوای برندی که ساخته شده است یک پیش طرح تهیه می‌شود. نوع طراحی، نوع برش ها، انتخاب پارچه و … . همه و همه باید مطابق با برند و مخاطبان طراحی شوند. طراحی باید به نحوی باشد که در آخر، مخاطبان محصول ما به راحتی به مرحله خرید برسند.

5- یافتن منابع پارچه و اکسسوری:

پارچه، آستری، زیپ ها، اکسسوری و هر چیزی که قرار است در لباس استفاده شود از همان ابتدا در جریان کار مشخص و تهیه می‌شود. فاکتورهای ترکیب، وزن و رنگ در انتخاب پارچه‌ها به نحوی که با طراحی ها همخوانی داشته باشند در نظر گرفته خواهد شد.

در کل، مرحله انتخاب پارچه و نمونه زدن تا تولید تیراژ، مدت زمان کوتاهی را شامل ‌می‌شود چون ممکن است در طی این زمان پارچه موجود در بازار تمام شود.

6- بررسی پارچه و اکسسوری:

در این مرحله بازرسی کیفیت پارچه از جمله نقص بصری، سایه دار بودن پارچه، جمع شدگی و … بررسی می شود.

7- جلسه تایید کالکشن:

در این جلسه کالکشن طراحی شده و گزارش موجودی پارچه ها و خرج کارهای متناسب با طراحی های ارائه شده و طرح های مورد پسند  کارفرما انتخاب می شود.

8- الگوسازی:

در این مرحله طرح‌های منتخب جهت نمونه دوزی، الگوسازی خواهند شد. یکی از اصلی ترین بخش های پیش تولید، بخش الگوسازی است زیرا در این مرحله از کار است که طرح مورد نظر به مرحله‌ی اجرایی شدن می‌رسد.

گاهی الگوها به صورت دستی ساخته میشوند که در مرحله آخر با دستگاه دیجیتایزر یا فتودیجیتایزر به سیستم نرم افزاری ارسال میشود . الگو های ارسالی، توسط این دستگاه آماده سایز بندی یا انجام هرگونه تغییرات دلخواه هستند.

9- هماهنگی برای چاپ و گلدوزی و برچسب

اگر لباس‌های نیاز به چاپ یا گلدوزی دارد در این مرحله باید روش ها و ملزومات مناسب بررسی شده و هماهنگی‌های لازم انجام شود.

نکته‌ای که در این مرحله مهم است مشخص کردن جای درست و دقیق کار بر روی لباس است. جای درست قرار گرفتن طرح باید اندازه گیری شود و در جدول فنی و تولید یادداشت شود . مشخص کردن این نقاط در لباس بسیار در روند تولید مهم است همچنین باید جنسیت پارچه با نوع چاپ هماهنگ شود . بعضی از پارچه ها در چاپ دچار مشکل شده و آسیب میبینند. تمامی این موارد باید در نظر گرفته شوند.

10- نمونه دوزی:

بعد از تهیه پارچه و الگوسازی، دوخت نمونه های طراحی شده مهمترین مرحله است. طراحی کالکشن، تهیه پارچه و الگوسازی در این نقطه اجرایی می‌شوند. ممکن است طراحی های دستی در موقع اجرا به زیبایی تصویر نباشد که در این مرحله با کمی تغییر میتواند کامل شود. این به خاطر این است که در حال ایجاد یک محصول کاملا جدید با ترکیبی از پارچه و طرح و اندازه هایی هستیم که قبلا انجام نشده است.

11- توسعه ی محصول:

در توسعه محصول سازگاری پارچه و اکسسوری دوخت با طراحی بر روی نمونه دوخته شده سنجیده میشود تا اصطلاحات نهایی انجام گردد.

12- جلسه ی تایید نمونه:

نمونه های دوخته شده به کارفرما نشان داده می شود تا تغییراتِ مورد نظر کارفرما روی نمونه ها اعمال شود.

13- تهیه ی شناسنامه ی محصول و تولید:

مجموع اطلاعات فنی (tech pack) یک چارچوب و نقشه اصلی برای طراحی‌های انجام شده است. در شناسنامه به طور کامل در مورد چگونگی تولید محصولات و مشخصات دقیق طرح تولید شده نوشته می شود.

این اطلاعات در فرایند تولید بسیار مهم است . جداول تولید موجب ایجاد ارتباط دقیق و درستی بین تیم پیش تولید و تولید می‌شود. همچنین احتمال ایجاد خطا در مرحله تولید را کاهش می‌دهد.

14- سایزبندی الگو و پلات:

الگوی نهایی و اصلاح شده توسط نرم‌افزارهای الگوسازی در سایزهای خواسته شده به صورتی چیدمان می‌گردد که کمترین مصرف پارچه را داشته باشد.

نمونه طراحی کالکشن پوشاک زنانه – کالکشن آفتابگردان

نمونه طراحی کالکشن پوشاک زنانه – کالکشن تانیا

نمونه طراحی کالکشن پوشاک بچگانه – کالکشن آرکیدز

نمونه طراحی کالکشن پوشاک مردانه – کالکشن هیراد

پیش تولید در پوشاک

بارکد

ایده ها آسان هستند؛ اجرای آنها دشوار است.